Week 66: Happy People Better Business

  18 t/m 24 maart 2019 Deze week heeft Project Social Labs net als veel mensen in Eindhoven deelgenomen aan de Dutch Happiness Week. We hebben samen met het Sociaal Innovatiecentrum (SIC) Werkgeluk een workshop georganiseerd bij het Happy People Better Business Event. Tijdens onze workshop konden gasten van deze dag ervaren hoe het is […]

 

18 t/m 24 maart 2019

Deze week heeft Project Social Labs net als veel mensen in Eindhoven deelgenomen aan de Dutch Happiness Week. We hebben samen met het Sociaal Innovatiecentrum (SIC) Werkgeluk een workshop georganiseerd bij het Happy People Better Business Event. Tijdens onze workshop konden gasten van deze dag ervaren hoe het is om samen te werken met studenten in een Social Lab. Het was echt een doe-workshop. Dat het een experimentele lab-setting was, was duidelijk aan de kleding. Iedereen liep in een witte laboratoriumjas. Daarover zijn we veel aangesproken: waarom hebben jullie dat aan? Dat gaf gelijk gelegenheid om over het Social Lab te vertellen.

 

Omdat nog veel mensen niet bekend zijn met het concept ‘Social Lab’ heb ik de introductie gedaan. Waar kun je op rekenen als je als werkveldpartner met een Social Lab gaat samenwerken? En: wat is volgens de werkveldpartners die wij geïnterviewd hebben de meerwaarde van samenwerking?

 

Uit ons onderzoek kwamen de volgende punten van meerwaarde naar voren.

 

Werkveldpartners van Fontys geven onder meer het volgende aan:

  • Vaardigheidsontwikkeling van alle betrokkenen
  • Verrijking probleemoplossend vermogen door collectief leren
  • Motiverend: het is gewoon leuk!
  • Uitbreiding netwerk
  • Talentpool – ‘headhunting 2.0’
  • Social Labs hebben tijd om zich echt in een vraagstuk vast te bijten / ‘Extra handen’
  • Oplossingen voor vraagstukken / Nieuwe producten of services
  • Interessante kennisdeelsessies

Het was een leuke dag: de hele dag met studenten van het SIC Werkgeluk samen opgetrokken! Ook ontzettend goed georganiseerd! De centrale lezing vanuit ‘Innocent’ (dat gezonde drankje) was super!

Ps. De foto bij deze blog is gemaakt door Evander Sneek, een van de studenten van het SIC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *