Week 64: Congres is vol! Caseverslagen zijn klaar

24 februari t/m 3 maart 2019 Dit is de week van de doorbraken voor Project Social Labs. Twee weken na versturen van de uitnodiging kregen we de melding dat het Congres dat we op 28 maart 2019 organiseren bommetje vol zit. We hebben, vanwege alle enthousiaste reacties, zelfs een reservelijst aangemaakt. Op het moment dat […]

24 februari t/m 3 maart 2019

Dit is de week van de doorbraken voor Project Social Labs. Twee weken na versturen van de uitnodiging kregen we de melding dat het Congres dat we op 28 maart 2019 organiseren bommetje vol zit. We hebben, vanwege alle enthousiaste reacties, zelfs een reservelijst aangemaakt.

Op het moment dat ik dit schrijf (1 maart) hebben al 269 mensen aangegeven graag bij het congres aanwezig te zijn. Dat zijn (overwegend) collega’s van Fontys, maar ook betrokken werkveldpartners, onderzoekers uit het land, geïnteresseerden vanuit andere (hoge)scholen en studenten hebben zich aangemeld voor het congres. Wij zijn ontzettend blij dat ons initiatief met zo veel enthousiasme is ontvangen. Dat is voor ons duidelijk een signaal dat er veel geïnteresseerden zijn in samen werken en leren op de grens van school en praktijk! Met andere woorden: de tijd is er rijp voor hierin nog verdere stappen te zetten!

Dat is in alle opzichten goed nieuws!

Deze week was ook een mijlpaal voor de casestudies waar we ondertussen al bijna een jaar druk mee zijn vanuit onze projectgroep Social Labs. Alle caseverslagen zijn inmiddels in concept klaar en ter membercheck voorgelegd aan de coördinatoren van labs die betrokken zijn bij het casestudieonderzoek. Dat is een doorbraak, want WAT EEN WERK WAS DAT! Complimenten voor de collega-onderzoekers van project Social Labs die de laatste weken vaak tot ’s avonds hebben doorgewerkt om de data-analyse die we begin februari afrondde, om te zetten in leesbare verslagen met duidelijke aanbevelingen voor de praktijk.

Het was belangrijk dat we voor de Carnavalsvakantie deze mijlpaal behaalden, omdat we in de week in een sessie na de stop samen met alle coördinatoren terugblikken op het proces en de resultaten en vooruitblikken op wat zij hiermee in hun praktijk kunnen doen. Deze ‘participatieve analyse’, gepland op 14 maart, is een van de belangrijkste momenten in de crosscase analyse.

Absoluut iets om naar uit te kijken dus! Maar: eerst de schmink in voor de Carnaval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *