Week 61: Stakeholder community in Venlo

  4 t/m 10 februari 2019   De eerste stakeholder community van 2019! Eerder vandaag waren we te gast bij het Service Engineering Lab van instituut FIBS (Fontys International Business School) in Venlo. Dit is een van de jongste labs van Fontys, dat pas een half jaar geleden haar deuren opende. Een van de kartrekkers […]

 

4 t/m 10 februari 2019

 

De eerste stakeholder community van 2019! Eerder vandaag waren we te gast bij het Service Engineering Lab van instituut FIBS (Fontys International Business School) in Venlo. Dit is een van de jongste labs van Fontys, dat pas een half jaar geleden haar deuren opende. Een van de kartrekkers van het Lab, Els van de Kar, vertelt ons over de ontwikkeling die het lab sinds de start heeft doorgemaakt. Dat is niet het enige wat dit keer op het programma stond:

9.45-10.00 uur inloop met koffie.

10.00-10.15 uur welkom en woord vanuit IFontys door Annemarie.

10.15-10.45 uur Els van de Kar over Service Engineering Lab (opzet-kracht-uitdagingen/vragen).

10.45-11.15 uur Greentechlab. Marcel Roosen over ontwerp-kracht-uitdagingen/vragen GTL.

11.15-11.30 uur Leon Weijs over de TEC Space Venlo op de Brightlandcampus.

11.30-12.00 uur actieve kennisuitwisselingsoefening met concrete output.

12.00-12.15 uur update Project Social Labs + doorkijkje richting Congres.

12.15 uur afsluiting en welk lab ontvangt ons de volgende keer.

Omdat Venlo voor de meeste collega’s van Fontys niet ‘om de hoek’ is, bezoeken we dit keer als Stakeholder Community niet één, maar twee labs. Na ontvangst van Annemarie vd Broek (iFontys) en de toelichting van Els, steken we enkele meters over naar het instituut FHT&L (Fontys Hogeschool Techniek & Logistiek) waar we een kijkje nemen in het GreenTechLab. Anders dan het Service Engineering Lab is het GreenTechLab een van de oudere labs van Fontys. Omdat daar echt aan productontwikkeling wordt gedaan, is er veel moois te zien. We krijgen een aantal van de nieuwste gadgets te zien.

Leon Weijs, die helaas niet aanwezig kon zijn bij de meeting, heeft zijn presentatie gedeeld met Rob van Dun, die namens het X-lab, het derde en allerjongste lab van de campus Venlo vertelt over de stappen die beide instituten van campus Venlo gezamenlijk zetten richting de Brightlandscampus/ het oude Floriade terrein. Het is mooi om te zien dat er vanuit de instituten van campus Venlo gezamenlijke inspanningen worden geleverd om als Fontys bij te dragen aan kennisintensivering voor de regio.

Volgens de gebruiken van de Stakeholder Community is er, naast bezoeken aan labs, ruimte voor kennisuitwisseling. De boektip voor alle communityleden is: “Anders vasthouden” van Wouter Hart, waarin thema’s als leiderschap en eigenaarschap centraal staan. Thema’s die in veel van de labs belangrijk zijn en waar voor een andere benadering wordt gekozen dan we vaak zien in het traditionele onderwijs. Goed om te lezen dus!

Anders Vasthouden Wouter Hart

De volgende keer zijn we te gast bij de Partnerships Sportkunde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *