Week 55: Bijna klaar voor de duik!

  3 t/m 9 december 2018   Zo net voor de jaarwisseling breekt in Project Social Labs een nieuwe fase aan. De fase van dataverzameling is (op een enkel interview na) volledig afgerond en de intensievere fase van data-analyse breekt aan. Daar waar de die hards zich klaarmaken van de nieuwsjaarsduik, duiken wij straks enkele […]

 

3 t/m 9 december 2018

 

Zo net voor de jaarwisseling breekt in Project Social Labs een nieuwe fase aan. De fase van dataverzameling is (op een enkel interview na) volledig afgerond en de intensievere fase van data-analyse breekt aan. Daar waar de die hards zich klaarmaken van de nieuwsjaarsduik, duiken wij straks enkele weken de data in.

Dit proces van data-analyse hebben we bij de eerste casus al doorlopen. De eerste casus is in alle opzichten het meest intensief. Het is voor ons een test of het plan van data-verzameling en data-analyse, zoals we dat aan de voorkant bedachten, in de praktijk ook uit te voeren is. Verder is het een puzzel om te komen tot codes die werkelijk de essentie van de data weergeven, die door meerdere onderzoekers op vergelijkbare wijze worden geïnterpreteerd, maar zeker ook, om de juiste opzet voor een caseverslag te vinden. Hoe bouwen we het stuk op? Wat is voor de coördinator van het lab (eerste lezer) de meest logische volgorde? Wat is de optimale balans tussen beschrijven van resultaten, illustreren via citaten en onderbouwen van conclusies met bronnen? Hoe concreet maken we de aanbevelingen? En hoe koppelen we die het beste terug aan de coördinator, maar ook aan alle andere betrokkenen van het lab die door gesprek of foto’s een bijdrage hebben geleverd aan kennisontwikkeling over dit lab? Dat proces is het best weer te geven als ‘trial & error’ en schrijven, feedback ontvangen, herschrijven, nieuwe feedback verwerken, herschrijven….

Voor dat we dit proces induiken voor de volgende vier casussen, schakelen we twee weken af vanwege de Kerstvakantie. In het nieuwe jaar is het vanwege dit (onder)duiken even wachten op een nieuwe blog. Die volgt pas als het gros van de data geanalyseerd is.

Fijne feestdagen gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *