Week 48: Fontys Docent Event

  8 t/m 14 oktober 2018   Ieder jaar organiseert Fontys voor alle medewerkers een Docent Event, een event dat is bedoeld om alle medewerkers van Fontys, ook onderwijsondersteunend personeel, te inspireren om goed onderwijs te blijven verzorgen. Meestal worden hier initiatieven in het zonnetje gezet van binnen Fontys en worden er gastsprekers van buiten […]

 

8 t/m 14 oktober 2018

 

Ieder jaar organiseert Fontys voor alle medewerkers een Docent Event, een event dat is bedoeld om alle medewerkers van Fontys, ook onderwijsondersteunend personeel, te inspireren om goed onderwijs te blijven verzorgen. Meestal worden hier initiatieven in het zonnetje gezet van binnen Fontys en worden er gastsprekers van buiten Fontys uitgenodigd.

Dit jaar waren er van binnen Fontys collega’s van het Mechatronica- en roboticalab, van iFontys over ‘ondoceren’, van een alternatief journalistiek programma en van ‘Learning Society’ onder andere. Wij waren er van project Social Labs ook bij.

Dagvoorzitter Richard Engelfriet, stelde ons kort wat vragen stellen over ons werk. Daarna was de eerste keynote, toen waren er interactieve sessies (o.a. met ons!) en de dag sloot af een keynote met prof. dr. Paul Kirschner. De presentatie van Kirschner, getiteld: ‘de zin en onzin van 21e eeuwse vaardigheden’ was behoordelijk controversieel. Veel collega’s hadden kritische vragen!

De gesprekken met collega’s tijdens het interactieve deel waren nuttig en boeiend! We hebben weer meer mensen kunnen vertellen over social labs, hun gedeelde kenmerken, wat belangrijk is in start en doorontwikkeling en wie waar ‘best practices’ heeft.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de dag?

https://www.youtube.com/watch?v=gnUpL-YaMa0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *